Tietoa aikuislinjasta

Porkkalan lukion aikuislinjalla voi 18 vuotta täyttänyt opiskelija suorittaa lukion oppimäärän aikuisille tarkoitetun lukion oppimäärän mukaisesti noin kahdessa vuodessa ja kirjoittaa tältä pohjalta ylioppilaaksi. Alle 18-vuotias nuori voidaan ottaa tutkinto-opiskelijaksi vain erityisellä perusteella.

Aikuislinjalla voi alle 18-vuotias nuorten lukiokoulutuksen opiskelija suorittaa lukion kursseja ja oppimääriä yksittäisissä oppiaineissa osana nuorten lukio-oppimäärän mukaista tutkintoaan esimerkiksi täydentääkseen kieliopintojaan. Aikuislinjan opiskelija voi puolestaan valita osan kursseistaan päivälukion tarjonnasta tai suorittaa joustavasti kursseja myös etäopetuksena.

Aikuislinjalla voi aineopiskelijana suorittaa lukion kursseja myös ammatillisessa tutkintokoulutuksessa opiskeleva nuori esimerkiksi valmistautuessaan ylioppilaskokeen suorittamiseen ammatillisen tutkinnon perusteella.

Aikuislinjalla noudatetaan erillistä opetussuunnitelmaa. Opetusta annetaan iltaisin. Yhden kurssin kesto on keskimäärin 28 tuntia.


Yleistä infoa

Tietoa aikuislukioista


YO-kirjoitukset

Lomakkeita