Opintojaksot

Lukiossa opiskellaan pakollisia, valtakunnallisia valinnaisia ja koulukohtaisia valinnaisia opintojaksoja. Pakolliset ja valtakunnalliset valinnaiset opintojaksot ovat kaikissa lukioissa sisällöltään samat.  Ne valmistavat opiskelijaa kohti ylioppilaskirjoituksia. Pakolliset ja valtakunnalliset valinnaiset opintojaksot arvioidaan numeroin.

Koulukohtaiset valinnaiset opintojaksot ovat lukiokohtaisia ja ne arvioidaan suoritusmerkinnällä S. Näillä valinnaisilla opintojaksoilla saat lisätietoja ja -taitoja sinua kiinnostavissa oppiaineissa ja aiheissa.

Porkkalan lukiossa koulukohtaisten valinnaisten opintojen tarjonta on kaikissa oppiaineissa monipuolinen ja niissä näkyvät lukion vahvuudet ja erityisosaaminen. Opintojaksojen työskentelytavat ovat vaihtelevia ja opiskelijan omaa aktiivisuutta tukevia. Porkkalan lukion omia koulukohtaisia opintojaksoja ovat mm. Mikrobit ja ihminen, Lääketieteellinen fysiikka ja kemia, Science in English, Ilmaisutaidon iloa, Digitaalinen kuvankäsittely, Sanataiteen työpaja, Antiikin historia, Sukellus tai Tekoäly. Lue sisällöistä lisää oppiaineiden opintojaksojen kuvauksista.