Liikuntapainotus ja lukiodiplomit

Liikuntapainotus

Aamuliikunta laajentaa koko lukioliikunta-käsitteen uudelle tasolle! Liikuntapainotuksen opintojaksoilla tutustuu itseensä liikkujana ja oppii tunnistamaan omia heikkouksiaan ja vahvuuksiaan. Aamuliikunta sopii kaikille opiskelijoille!

Opintojaksoilla liikutaan monipuolisesti sisällä sekä ulkona. Ryhmän erinomaisen yhteishengen siivittämänä opiskelijat huomaavat ylittävänsä itsensä kerta toisensa jälkeen. Vakiintuneita harjoitusmuotoja ovat mm. erilaiset toiminnalliset lihaskunto- ja kestävyyssuoritukset, nopeus- ja koordinaatioharjoittelu, palloilu, kehonhuolto sekä kurssikohtaiset erikoisuudet, kuten avantojumppa ja kahvakuulasuunnistus.

Haluaisitko kokeilla avantojumppaa? Miltä kuulostaisi kahvakuulasuunnistus?

Liikuntapainotuksen opintojaksot ovat osa lukion koulukohtaista tarjontaa, ja oppitunnit sijoittuvat poikkeuksetta varhaiseen aamuun. Tämä mahdollistaa opiskelijalle koko muun lukion opintojaksotarjonnan täysipainoisen hyödyntämisen. Liikuntapainotus on valittavissa kaikissa periodeissa ja arviointi toteutuu osallistumisaktiivisuuden perusteella. Opiskelija voi suorittaa periodia kohti puolikkaan tai kokonaisen liikuntapainotuksen opintojakson.  

Ota vastaan positiivinen haaste ja lähde mukaan!

https://www.porkkalanlukio.fi/julkaisujen-aihealueet/liikuntapainotus/

Lukiodiplomit

Valtakunnallinen lukiodiplomi on taide- ja taitoaineiden päättötyö, jolla harrastuneisuuttaan ja osaamistaan voi Porkkalan lukiossa näyttää liikunnassa, musiikissa, kuvataiteessa ja teatterissa. Lukiodiplomit täydentävät siis lukion päättötodistuksen ja ylioppilastutkintotodistuksen osoittamaa osaamista.

Lukiodiplomin tekeminen sopii opiskelijalle, joka on lukio-opinnoissaan osoittanut erityistä harrastuneisuutta taide- tai taitoaineessa.

Lue lisää opinto-oppaasta sivulta 51.