Materiaalit ja välineet

Syksyllä 2022 aloittavat

1.1.2021 jälkeen peruskouluopintonsa päättäneet opiskelijat kuuluvat oppivelvollisuuden piiriin ja saavat lukion opiskelumateriaalit (kirjat, tvt-välineet) maksutta. Lisätietoa löydät alla olevasta TVT-infopaketista.


Opintonsa 2020 tai aiemmin aloittaneet

Opiskelijan kirjat

Opiskelijana hankit itse kursseilla käytettävät oppikirjat hyvissä ajoin ennen seuraavan jakson alkua. Kirjalistasta selviää, mitä kirjoja eri oppiaineiden kursseilla käytetään.

Välineet kunnossa ja ajoissa hankittuna!
Opiskelijan tvt-välineet

Porkkalan lukio edellyttää opiskelijalta omaa konetta. Ensisijainen valinta on kannettava tietokone, jota voidaan käyttää päätelaitteena myös sähköisissä ylioppilaskirjoituksissa.

Ylioppilastutkintolautakunnan ohjeista voit tutustua, millaisia ominaisuuksia edellytetään yo-kokeisiin soveltuvalta päätelaitteelta. Lisää ohjeita tietokoneen hankintaan löydät täältä sekä alla olevasta TVT-infopaketista.

Kannettavan tietokoneen lisäksi opiskelijan tulee hankkia vähintään 16GB:n usb3 -muistitikku ja langalliset kuulokkeet. 

Tieto- ja viestintätekniikan kurssimme TO04 heti lukion alussa perehdyttää sähköisiin työtapoihin, kuten Edison-oppimisalustaan ja Abitti-koejärjestelmän sekä matemaattis-luonnontieteellisissä aineissa käytettävän sähköisen laskimen käyttöön. Kursseilla käytetään sähköisiä opetus- ja harjoittelumateriaaleja ja sähköisiä kokeita. Tämä varmistaa opiskelijalle hyvät tietotekniset valmiudet sähköisiin ylioppilaskirjoituksiin.

Tieto- ja viestintätekniikan tukihenkilösi on 1.8.2021 alkaen Markus Järvinen jonka puoleen voit kääntyä, mikäli on ongelmia Abitti-tikun päivityksessä tai tietokoneen suhteen.