Materiaalit ja välineet

Opiskelijan kirjat

Opiskelijana hankit itse kursseilla käytettävät oppikirjat hyvissä ajoin ennen seuraavan jakson alkua. Kirjalistasta selviää, mitä kirjoja eri oppiaineiden kursseilla käytetään.

Välineet kunnossa ja ajoissa hankittuna!

Opiskelijan tvt-välineet

Porkkalan lukio edellyttää opiskelijalta omaa konetta. Ensisijainen valinta on kannettava tietokone, jota voidaan käyttää päätelaitteena myös sähköisissä ylioppilaskirjoituksissa.

Ylioppilastutkintolautakunnan ohjeista voit tutustua, millaisia ominaisuuksia edellytetään yo-kokeisiin soveltuvalta päätelaitteelta. Lisää ohjeita tietokoneen hankintaan löydät täältä.

Kannettavan tietokoneen lisäksi opiskelijan tulee hankkia vähintään 8Gt:n usb3 -muistitikku ja langalliset kuulokkeet.

Tieto- ja viestintätekniikan kurssimme TO04 heti lukion alussa perehdyttää sähköisiin työtapoihin, kuten Edison-oppimisalustaan ja Abitti-koejärjestelmän sekä matemaattis-luonnontieteellisissä aineissa käytettävän sähköisen laskimen käyttöön. Kursseilla käytetään sähköisiä opetus- ja harjoittelumateriaaleja ja sähköisiä kokeita. Tämä varmistaa opiskelijalle hyvät tietotekniset valmiudet sähköisiin ylioppilaskirjoituksiin.

Tieto- ja viestintätekniikan tukihenkilösi on Jenny Eteläniemi, jonka puoleen voit kääntyä, mikäli on ongelmia Abitti-tikun päivityksessä tai tietokoneen suhteen.