Liikuntapainotus

Liikunnan pariin ovat tervetulleita liikunnan harrastajat, aktiiviurheilijat ja kaikki, jotka haluavat huolehtia hyvinvoinnistaan osana lukio-opintoja. Monipuolinen liikuntakurssien valikoima tarjoaa säännöllistä liikuntaa koko lukuvuodeksi ja mahdollisuuksia tutustua mitä erilaisimpiin liikuntamuotoihin.

Vuosittain monet liikunta-alasta tai muutoin aiheesta kiinnostuneet opiskelijat suorittavat myös liikunnan lukiodiplomin osallistumalla joustavasti lukuvuoden aikana toteutuvalle lukiodiplomikurssille.

Arkiaamujen ainutlaatuinen jo legendaksi muodostunut aamuliikunta on aamuvirkkujen opiskelijoiden suosikki. Aamuliikuntaan osallistuminen tarjoaa elämyksiä ja kokemuksia sekä ainutlaatuisia ystävyyssuhteita. Tuntien sijoittuminen varhaiseen aamuun ei rajoita muiden kurssien valintoja kurssitarjonnasta, mutta kartuttaa mukavasti soveltavia kursseja lukion oppimäärään.

Liikuntapainotukseen sisältyy erikoiskursseja maila- ja joukkuepeleistä lihaskunto- ja kestävyysharjoitteluun sekä vanhojen tansseihin ja talviliikuntaan. Hyvinvointiliikunnan kurssilla valmistaudutaan Naisten kymppiin tai muuhun juoksutapahtumaan. Porkkalan lukion erikoisuus on merellinen sukelluskurssi.