Taidepainotus

Taidepainotus tarjoaa monipuolisia opintoja musiikissa, kuvataiteessa ja ilmaisutaidossa, joista voi valita oman kiinnostuksen mukaisen opintopolun koko lukio-opintojen ajaksi.

Valoisa ja viihtyisä kuvataiteen luokka inspiroi taiteen tekemiseen. Soveltavat koulukohtaiset kurssit täydentävät valtakunnallista tarjontaa mm. piirustuksen, maalauksen, taidegrafiikan ja valokuvauksen opiskelulla sekä kurssilla, jolla tutkitaan tieteen ja taiteen kohtaamista ja matemaattista taidetta. Kuvataiteen lukiodiplomitöistä järjestetään julkinen näyttely.

Musiikin koulukohtainen kurssitarjonta painottaa yhdessä musisoinnin iloa. Musiikkia tuotetaan lukion tilaisuuksissa esitettäväksi musiikin työpajoissa, yhtye- ja kuorolaulun kursseilla sekä tunnetussa Porkkala Steel -bändissä.

Porkkalan lukiossa on mahdollisuus opiskella ilmaisutaitoa. Syksyinen kohokohta on musiikkiteatteriesitys, jonka opiskelijat toteuttavat käsikirjoituksesta esityskuntoon. Musiikkiprojektissa saa soveltaa monenlaista osaamista musiikin, näyttelemisen, esitystekniikan, lavastuksen ja puvustuksen parissa. Erityistä perehtyneisyyttä ja harrastuneisuutta musiikkiin voi osoittaa suorittamalla musiikin lukiodiplomin.