Opiskeluhuolto

Psykologi ja kuraattori

Lukiopsykologi- ja lukiokuraattorityön keskeinen tavoite on tukea ja ohjata opiskelijaa opiskeluun, kehitykseen ja hyvinvointiin liittyvissä kysymyksissä sekä edistää opiskelijoiden ja koko opiskeluyhteisön psyykkistä ja sosiaalista hyvinvointia. Lukiokuraattori ja lukiopsykologi osallistuvat oppilaitoksen opiskelijahuollollisen työn suunnitteluun, kehittämiseen ja toteuttamiseen mm. oppilaitoksen moniammatillisessa opiskelijahuoltoryhmässä.

Lukiopsykologi ja -kuraattori tapaavat opiskelijoita yksilökäynneillä sekä tekevät tarvittaessa yhteistyötä opiskelijan vanhempien, oppilaitoksen henkilökunnan, muun sosiaalisen verkoston sekä eri viranomaistahojen kanssa opiskelijan tarvitseman tuen turvaamiseksi. Opiskelijan kannattaa ottaa yhteyttä lukiopsykologiin tai -kuraattoriin jo siinä vaiheessa, kun ongelmat ovat vielä pieniä.

Lukiopsykologin ja -kuraattorin vastaanotolle hakeutumisen syinä voivat olla esim. väsymys, stressi, ahdistuneisuus, jännittäminen, masentuneisuus, ihmissuhteet, äkilliset elämänmuutokset ja kriisitilanteet, opintojen sujumiseen liittyvät asiat tai tulevaisuudensuunnitelmat. Keskustelut ovat vapaaehtoisia, luottamuksellisia ja maksuttomia.

Tavoitat meidät parhaiten joko puhelimitse, sähköpostitse tai Wilman välityksellä.

Lukiokuraattori
Miia Kettula 0405205386
miia.kettula(a)luvn.fi

Lukiopsykologi
Hannele Viertola 040 729 0517
hannele.viertola(a)luvn.fi

Kuraattorin ja psykologin työhuoneet sijaitsevat L-talon 2. kerroksessa.

Terveydenhoitaja ja opiskeluterveydenhuolto

Opiskeluterveydenhuolto on kokonaisvaltaista opiskelua ja opiskelijoiden hyvinvointia tukevaa toimintaa. Terveydenhoitajan tehtävänä on opiskelijoiden opiskelukyvyn ja terveyden edistäminen, terveydenhuolto- ja sairaanhoitopalveluiden järjestäminen sekä opiskeluympäristön turvallisuuden ja terveellisyyden varmistaminen.  Terveydenhoitajaan voi olla yhteydessä moninaisissa omaan elämään ja opiskeluun liittyvissä asioissa sekä mielenterveyttä, päihdeongelmaa tai seksuaaliterveyttä koskevissa asioissa.

Tiina Heikurainen 050 414 1286
tiina.heikurainen(a)luvn.fi

Terveydenhoitajan työhuone sijaitsee L-talon 3. kerroksessa.


Nuorten mielenterveys- ja päihdepalvelut Kirkkonummella

Nuorten mielenterveyspalvelut palvelee 16-22-vuotiaita kirkkonummelaisia nuoria ja nuoria aikuisia.

Palveluihin voi ottaa yhteyttä esimerkiksi elämänkriisiin, mielialaan, ihmissuhteisiin, elämänhallintaan tai päihteiden käyttöön liittyvissä asioissa. Yhteyttä voi ottaa nuori itse tai vanhemmat.

Lue lisää ja yhteystiedot löytyvät: https://www.luvn.fi/fi/palvelut/perhekeskus/avopalvelu-nuorille-mielenterveys-ja-paihdeasiakkaille