Lukion esittely

Hyvät oppimistulokset ja laaja kurssitarjonta

Porkkalan lukio tunnetaan hyvistä oppimistuloksistaan, jotka ylittävät valtakunnallisen keskitason. Aloituskeskiarvoihin suhteutettuna olemme alueen kärkitasoa.

Meillä voit painottaa opinnoissasi matemaattis-luonnontieteellisiä, humanistis-yhteiskunnallisia, kieliä sekä taito- ja taideaineita oman kiinnostuksesi ja suunnitelmiesi mukaan. Haasta itsesi fysiikan tai kemian laskennallisilla kursseilla. Osallistu kemian ja biologian laboratoriokursseille, jossa teoria yhdistyy käytäntöön. Lähtisitkö vaeltamaan Lappiin tai antiikin juurille Roomaan? Entä Itämeren historian opiskelu Tallinnassa? Tiede ja tulevaisuus ovat keskeisiä teemoja muun muassa digiyhteiskunta –kurssilla, tieteen tuntemuksen opinnoissa sekä tekoäly ja teknologian tuntemus –kursseilla. Tulevaisuuskurssista meillä on jo monen vuoden perinteet!

Vieraina kielinä voit opiskella englannin lisäksi ranskaa, saksaa, venäjää ja espanjaa. Kieliä voi hyvin valita myös pitkän matematiikan ja luonnontieteiden rinnalle. Porkkalan lukio ottaa huomioon myös opiskelijoiden erityiset kiinnostuksen kohteet. Voit valita joko suositun liikuntapainotuksen tai nykyaikaisen taideilmaisun painotuksen ilman mitään pääsykokeita.

Opiskelijoita meille tulee sekä Kirkkonummen eri yläkouluilta että lähikunnista Inkoosta, Siuntiosta ja Espoosta. Opiskelijat tutustuvat omaan ohjausryhmäänsä ja ryhmänohjaajaan lukion ensimmäisissä jaksoissa toteutettavilla ohjausryhmän omilla kursseilla.

Tilamme sijaitsevat kahdessa rakennuksessa. A-talossa järjestetään kielten ja matemaattis-luonnontieteellisten aineiden opetus. L-talossa humanistis-yhteiskunnalliset aineet sekä kuvataide. Ruokailemme, musisoimme ja harrastamme sisäliikuntaa C- ja D-talossa.

Porkkalan lukio sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien varrella Kirkkonummen keskustassa lyhyen kävelymatkan päässä juna-asemalta ja bussipysäkiltä. Lähellä ovat kirjasto, Kela, terveysasema, kunnantalo ja monet kaupallisia palvelut.

Opiskelijoidemme kommentteja syksyltä 2019 siitä, miksi Porkkalan lukio on hyvä valinta:

”Mitä itse olen huomannut täällä ei oikein tuomita muita, vaikka heidän persoonallisuuden tai vaatetuksen perusteella”

”Olen saanut uusia kavereita heti alussa”

”Tunneilla on kivaa”

”Opettajat mukavia”

”Kouluruoka on parempaa kuin aikaisemmassa koulussa”.

Millaista on arkemme lukiossa? Mitä meillä tapahtuu kursseilla ja millaisia erikoiskursseja meiltä löytyy? Arjen vastapainona saamme nauttia myös juhlaperinteistä. Lue lisää https://www.porkkalanlukio.fi/toiminta/ ja vuosikertomuksista.