Lukion esittely

Hyvät oppimistulokset ja laaja opintotarjonta

Porkkalan lukio tunnetaan hyvistä oppimistuloksistaan, jotka ylittävät valtakunnallisen keskitason. Aloituskeskiarvoihin suhteutettuna olemme alueen kärkitasoa. Tutustu lukiovertailuun tästä.

Meillä voit painottaa opinnoissasi matemaattis-luonnontieteellisiä, humanistis-yhteiskunnallisia, kieliä sekä taito- ja taideaineita oman kiinnostuksesi ja suunnitelmiesi mukaan. Haasta itsesi fysiikan tai kemian laskennallisissa opinnoissa. Osallistu kemian ja biologian laboratoriotyöskentelyyn, jossa teoria yhdistyy käytäntöön. Lähtisitkö vaeltamaan Lappiin tai antiikin juurille Roomaan? Entä Itämeren historian opiskelu Tallinnassa? Tiede ja tulevaisuus ovat keskeisiä teemoja muun muassa tieteen tuntemuksen opinnoissa sekä tekoäly ja teknologian tuntemus –opintojaksoilla. Tulevaisuusopinnoissa meillä on jo monen vuoden perinteet ja nyt myös erillinen hakukohde tulevaisuuslinja!

Vieraina kielinä voit opiskella englannin lisäksi ranskaa, saksaa, venäjää ja espanjaa. Kieliä voi hyvin valita myös pitkän matematiikan ja luonnontieteiden rinnalle. Porkkalan lukio ottaa huomioon myös opiskelijoiden erityiset kiinnostuksen kohteet taito- ja taideaineissa. Voit valita joko suositun liikuntapainotuksen tai runsaasti taideaineiden opintoja ilman mitään pääsykokeita.

Opiskelijoita meille tulee sekä Kirkkonummen eri yläkouluilta että lähikunnista Inkoosta, Siuntiosta ja Espoosta. Opiskelijat tutustuvat omaan ohjausryhmäänsä ja ryhmänohjaajaan lukion ensimmäisissä periodeissa toteutettavilla ohjausryhmän omilla opintojaksoilla ja oma ryhmänohjaaja myös opettaa ryhmäänsä heti lukion alussa.

Tilamme sijaitsevat kahdessa rakennuksessa. A-talossa järjestetään kielten ja matemaattis-luonnontieteellisten aineiden opetus. L-talossa humanistis-yhteiskunnalliset aineet sekä kuvataide. Ruokailemme ja harrastamme sisäliikuntaa D-talossa.

Porkkalan lukio sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien varrella Kirkkonummen keskustassa lyhyen kävelymatkan päässä juna-asemalta ja bussipysäkiltä. Lähellä meitä sijaisevat kirjastotalo Fyyri, Kela, Kirkkonummen ohjaamo, kunnantalo ja monet kaupallisia palvelut.

Opiskelijoidemme kommentteja siitä, miksi Porkkalan lukio on hyvä valinta:

”Mitä itse olen huomannut täällä ei oikein tuomita muita, vaikka heidän persoonallisuuden tai vaatetuksen perusteella”

”Olen saanut uusia kavereita heti alussa”

”Tunneilla on kivaa”

”Opettajat mukavia”

”Kouluruoka on parempaa kuin aikaisemmassa koulussa”.

Millaista on arkemme lukiossa? Mitä meillä tapahtuu opintojaksoilla ja millaisia koulukohtaisia erikoisopintoja meiltä löytyy? Arjen vastapainona saamme nauttia myös juhlaperinteistä. Lue lisää https://www.porkkalanlukio.fi/toiminta/lukiossa-tapahtuu.

Syksyllä 2021 alkaen käytössä oleva opetussuunnitelma.

Opiskelijat ovat toimittaneet kotisivuillamme juttusarjaa, jossa he kertovat lukio-opiskelusta, eri oppiaineista ja Porkkalan lukion omista soveltavista erikoisopinnoista. Lue opiskelijat äänessä -juttuja täältä.