Talviliikuntaa autenttisissa olosuhteissa

Lukion historian ensimmäinen talviliikuntakurssi saatiin vietyä läpi kirjaimellisesti tuulen, tuiskun ja pakkasen siivittämänä. Kurssiin kuului sekä jääurheilua että hiihtolajeja. Jääurheilun toteutuksesta vastasi Ville Mäkelä ja hiihtolajien Kirsi Pajari.

Kurssin huippukohta oli laskettelureissu Himokselle vaikka sää oli haasteellinen. Lunta tuprutti vaakasuoraan päin naamaa ja lumi kinostui rinteeseen extra-hyppyreiksi. Murtomaahiihto-osuus hiihdettiin Oittaalla -20 asteen pakkasessa ja hiihtämistä moni veresteli monen vuoden tauon jälkeen.

”Pelasimme hankirugbyä ja hankifutista. Lunta oli polveen asti, mikä teki pelaamisesta todella raskasta. Suosittelen kurssia sellaiselle, joka ei kavahda haasteellisia säätiloja, koska kurssi toteutettiin pelkästään ulkona” kertoo abi-osallistuja.