Abin tärkeät päivämäärät S23

Ei oppivelvolliset (ops2016 opiskelijat): Tarkista, että yo-lasku on maksettu!

Oppivelvolliset: (2021 tai jälkeen aloittaneet): 5 ensimmäistä yo-koetta ovat maksuttomia. Huom! Hyväksyttyjen yo-kokeiden korotuskerrat ovat maksullisia!

Kaikki syksyn 2023 yo-kokelaat: Tarkista Wilman yo-suunnitelmasta Ilmot-kohdasta, että siinä mainitut YO- kokeet ovat oikein esim. pitkä/lyhyt oppimäärä! Jos huomaat/epäilet virhettä, ole heti yhteydessä lukion opintotoimistoon!

To 31.8.Syksyn 2023 yo-koeaineden pakolliset suoritukset tulee näkyä Porkkalan lukion Wilmassa. Huolehdi ajoissa mahdolliset muualla tehdyt suoritukset Porkkalan lukion kansliaan.
Anomus rehtorille osallistumisoikeudesta yo-kokeeseen, jos pakollinen kurssi
puuttuu! https://www.porkkalanlukio.fi/opiskelijalle/lomakkeet/
Ma 4.9.Tarkistetaan osallistumisoikeus syksyn 2023 yo-kokeeseen ja asetetaan tarvittaessa yo-osallistumisestot.
Pe 8.9.Tvt- välineiden testaus YO-salissa klo 9-11.
Ma 11.9.-25.9.YO-kokeet D-salissa ja L-talossa (pitkä englanti)
Koepäivät: https://www.ylioppilastutkinto.fi/fi/tutkinnon-suorittaminen/koepaivat/syksyn-2023-koepaivat
Ma 4.9.- To 14.9. klo 15.00SYKSYN 2023 KORKEAKOULUHAKU www.opintopolku.fi    
Ma 25.9. -Ti 3.10. Koeviikko 1. jakso
Ke 4.10.2. jakso alkaa. Syksyllä 2023 valmistuvat eivät voi enää osallistua
opetukseen tässä jaksossa! Jos osallistut, valmistujaisjuhlat ovat keväällä 2024
Ti 24.10.1. jakso uusintakoe. Tämä on käytössä myös syksyllä 2023 valmistuville
VALMISTUMINEN
Ma 30.10.Toimita kansliaan kirjallisesti kokelaan nimikirjoituksella varustettu kielto (koulun kautta osoitettuna suoraan YTL:ään), jos ei halua nimeään julkaistavan lehdistössä uusien ylioppilaiden nimilistassa.
Ma 30.10.Lukio-oppimäärän kurssit tulee olla merkittynä Wilmassa syksyllä 2023 valmistuvien osalta. Koulu ilmoittaa YTL:lle päättötodistusta vaille jäävät ylioppilaskokelaat.
Ma 30.10.Täytä kotisivujen lomake, jolla ilmoitat, mikäli haluat lukion päättötodistukseen S-merkinnän numeron tilalle niissä aineissa, joissa on vain yksi kurssisuoritus FY, KE, PS, TT, KU, MU tai kaksi suoritusta lyhyet kielet, LI
Marraskuun puoliväliSeuraa Wilma -viestejä! Yo-tulokset ovat saatavilla Oma opintopolku-palvelussa ja niiden saapumisesta ilmoitetaan Wilma-viestillä.
pe 24.11.                   Syksyllä 2023 valmistuvien ilmoittautuminen kevään 2024 yo-kirjoituksiin y tapahtuu kotisivujen ilmoittautumislomakkeen kautta viimeistään perjantaina 24.11.2023

Opintoja lukiossa jatkavat opiskelijat ilmoittautuvat kevään 2024 yo-kokeeseen
Rot-tunneilla annettavien ohjeiden mukaan Wilman kautta.
Ma 4.12. klo 15Lakkiaisharjoitus lukion juhlasalissa, lakki mukaan nimellä varustettuna.
Ti 5.12. klo 12.30Lakkiaiset d-juhlasalissa. Lakitettavat kokoontuvat auditorioon klo 12.10
KORKEAKOULUHAUN TULOKSET
Pe 24.11. mennessäKorkeakouluhaun lopulliset tulokset julkaistaan. Tsekkaa myös roskapostisi!
Pe 1.12. klo 15.00Opiskelupaikka korkeakouluhausta on otettava vastaan tähän mennessä!
OHJEITA KOSKIEN YO-KOKEITA
YO-KOKEEN VÄLINEET Yo-kokeisiin osallistutaan omilla laitteilla: kannettava tietokone, virtajohto, langalliset kuulokkeet ilman bluetooth-ominaisuutta ja tarvittaessa langallinen hiiri sekä adapteri ethernet-liitäntää varten (ops2016 lukijat ja valmistuneet)
https://www.ylioppilastutkinto.fi/fi/tutkinnon-suorittaminen/tietoa-kokelaalle  

Jos oman laitteesi toimivuudessa on ongelmia tai osallistut ensimmäistä kertaa yo-kokeeseen tule testaamaan koneesi pe 8.9.2023 klo 9-11 yo-saliin. Jos testaustilanteessa ilmenee ongelmia, voit saada lainaan koulun koneen.  

HUOM! Jos olet jo valmistunut Porkkalan lukiosta syksyllä 2022 tai keväällä 2023 voit ilmoittaa tietokoneen lainatarpeesta tvt-vastaavalle 5.9.2023 mennessä jenny.etelaniemi@kirkkonummi.fi

Jos olet valmistunut Porkkalan lukiosta ennen syksyä 2022, lukio ei järjestä sinulle yo-koevälineitä vaan tuot ne mukanasi itse.
PRELIT                                Ellet ole syksynn 2023 yo-koeaineesi abi-kurssilla, sovi opettajan kanssa hyvissä ajoin etukäteen osallistumisestasi preliin!
YO-KOETILAT  Kirkkonummen koulukeskuksen D-liikuntasali ja L-talo (pitkä englanti)
YO-KOEPÄIVÄT https://www.ylioppilastutkinto.fi/fi/tutkinnon-suorittaminen/koepaivat/syksyn-2023-koepaivat
KOETARVIKKEET JA APUVÄLINEET MATEMATIIKASSA JA REAALIAINEISSADigitaalisen koejärjestelmän käyttöön tarvittavat välineet on määritelty Ylioppilastutkintolautakunnan yleisissä määräyksissä ja ohjeissa. Matematiikan ja reaalin kokeessa ei saa käyttää apuvälineinä erillisiä laskimia eikä erillisiä taulukkokirjoja. Ne löytyvät suoraan koeohjelmistosta.
 YLEISET OHJEETKokelaat eivät saa tuoda koetilaisuuteen matkapuhelimia tai muita viestintävälineitä (Ylioppilastutkintolautakunnan yleiset määräykset ja ohjeet, luku 1.6).

SEURAA WILMAA SÄÄNNÖLLISESTI SYKSYN AIKANA! Wilmassa voidaan täydentää informaatiota, mahdolliset muutokset oheiseen infoon lähetetään myös Wilma-viesteinä. 
 
MUISTATHAN PALAUTTAA KOULUN AVAIMET!  
Avaimet tulee palauttaa heti, kun et enää opiskelun vuoksi niitä tarvitse. Kaikki koululta kuittaamasi avaimet (kulkulätkä, läppärikaappi, lokero) tulee ehdottomasti palauttaa heti viimeisen yo-kokeesi tai 1. periodin viimeisen kurssikokeen jälkeen ja ihan viimeistään lakkiaisharjoituksissa 4.12. 2023 Palauttamattomista avaimista peritään kuluja vastaava korvaus. 
 
TSEMPPIÄ JA INNOSTUSTA LUKEMISEEN – KULJE KOHTI ONNISTUMISIA!