Porkkalasta Aalto-yliopistoon ja elämysmatkabisnekseen

Valmistuin Porkkalasta 2017. Lukion jälkeen menin opiskelemaan tietotekniikkaa Aalto-yliopistoon. En ikinä oikein ollut mikään tietokoneiden mestari, niin ajattelin, että siinä olisi sopiva ja hyvä haaste minulle! Lisäksi matematiikka oli ollut minulle aina kiinnostavimpia oppiaineita ja ajattelin, että tietotekniikan osaajille on varmasti tarvetta tulevaisuudessa. Kandivaiheen toisena vuonna kiinnostuin enemmän tuotantotaloudesta, tein siitä sivuaineen ja vaihdoin maisterivaiheen opintoihin tuotantotalouden pääaineeseen. Tällä hetkellä menossa on kuudes vuosi yliopistossa ja olen ollut diplomityötä vaille valmis diplomi-insinööri noin puolitoista vuotta. Tavoitteena on valmistua vuonna 2024. 😉

Työkseni olen nyt muutaman vuoden ajan kehittänyt ja johtanut Turun saaristossa elämysmatkakohdetta Tackork Gård & Marinaa. Tackork on entinen marjatila, ja nykyään palvelutarjonta koostuu erilaisista elämysmajoitustiloista – kuten lasikattoisista Tähtimökeistä, Sviitistä ja Jahtimajasta

– riistapainotteisesta ravintolasta, vierasvenesatamasta, elämys- ja aktiviteettipalveluista ja yritystapahtumista.

Seuraavaksi pyrimme kansainvälistymään laajasti ulkomaisten matkanjärjestäjien kanssa yhteistyössä ja lisäämään erilaisia elämysmajoitusmuotoja sekä elämyspalveluita. Perustimme 2021 myös toisen matkakohteen saaristoon, nimeltään Gammelgård. Gammelgårdissa on 30-huoneinen majatalo, artesaanipizzeria, juhlatiloja (esim. häitä ja yritystapahtumia varten), padelkenttä ja muuta puuhattavaa. Työn parissa edellä mainituissa hommissa olen päässyt hyödyntämään oppimaani paljon ja olen oppinut vielä enemmän.

Aloitin lukion aikanani Espoonlahden lukiossa. Siellä oli juuri tehty iso remontti, ja tilat ja meininki vaikuttivat kivoilta. Sitä ne kyllä olivatkin, ei siinä mitään! Kuitenkin syksyn tullen, kun kevytmoottoripyörällä ei enää päässyt liikkumaan niin mukavasti ja bussilla matka kesti noin tunnin, lähdin rehtorin puheille, että kyllä nyt on aika vaihtaa Porkkalan lukioon! Porkkalassa oli paljon kavereita, ja tiesin myös, että hyviä opettajia ja matka-aika kotoa kätevät 15 min. Sain onnekseni lukion vaihdon lopulta onnistumaan, vaikka se ei ollut ihan mutkaton tie, ja lukioon hakeville suosittelen kyllä hakemaan suoraan oikeaan kouluun. 😉 Porkkalan lukiossa oli parasta kavereiden ja ystävien suuri määrä. Lukion käytävillä ja luokissa oli aina hyvää porukkaa, joiden kanssa viettää sitä opiskeluarkea ja jakaa pieniä arjen hetkiä. Opettajissa oli paljon hienoja tyyppejä, jotka opettivat ja jaksoivat omilla tyyleillään motivoida ja kannustaa opintoihin. Lukio mahdollisti myös hienoja kokemuksia koulunkäynnin ulkopuolella, esimerkiksi penkkarit ja kaikki abitouhut. Koska opintoni sujuivat hyvin, sain myös joustavia mahdollisuuksia opintojen itsenäiseen suorittamiseen. Kiitos opettajille ja rehtorille luottamuksesta ja tällaisenkin mahdollistamisesta!

Hauskoja muistoja lukioajoilta on varmasti yllä mainittujen lisäksi erilaiset koulun ohessa opettajien kanssa tehdyt reissut esimerkiksi Suomenlinnaan tai risteilylle. Porkkalassa huomioidaan yksilön tarpeet, kurssitarjonta on laaja ja opetus laadukasta. Porkkala antaa hyvät eväät jatko-opintoja ja jatkoa varten.

– Aleksi Määttä