Kielten juhlaa Porkkalan lukiossa

Perjantaina 26.8. Porkkalan lukiossa vietettiin kieli-iltapäivää. Tarkoituksena oli jo hieman etukäteen juhlistaa Eurooppalaisten kielten päivää asianmukaisten vieraiden ja kielikahvilan siivittäminä sekä tuoda esille Porkkalan lukion monipuolista kielitarjontaa.  

Kieli-iltapäivä alkoi kielikahvilalla, jossa nimensä mukaisesti oli tarjolla sekä kahvia että pientä makeaa ja paikalla tietenkin lukion kieltenopettajia. Porkkalan lukiossa voi opiskella ruotsin ja englannin lisäksi myös saksaa, ranskaa, espanjaa ja venäjää. Tänä vuonna Porkkalan lukion opiskelijoilla on myös mahdollisuus aloittaa italia, jonka opetus järjestetään yhteistyössä Kirkkonummen kansalaisopiston kanssa. Näillä kielillä kuului myös musiikkia kahvilan puheensorinaa taustoittamassa. 

Kahvilan ehdoton vetonaula oli arvonta ja sen pääpalkinto herkkukori, johon oli kerätty herkkuja eri maista. Korista löytyi mm. suklaata Saksasta, hapankaalia Venäjän malliin, hilloja ranskalaisittain ja espanjalaisia tikkareita. Korin arvontaan pystyi osallistumaan kertomalla kolme hyvää syytä opiskella vieraita kieliä. Vastaukset olivatkin loistavia:  

Ymmärtää paremmin muita ihmisiä, kulttuureja ja niiden historiaa. 

Voi saada ulkomaalaisia ystäviä. 

Oppii ymmärtämään toista kulttuuria ja omaksumaan sen tapoja. 

Kielitaito hyödyttää ja rikastuttaa opiskelua. 

Kielitaito tuo uskottavuutta ja luo luottamusta.   

Kielten opiskelu edistää monikulttuurisuutta globaalissa maailmassa. 

Kielten opiskelu on yleissivistävää ja on mukavaa oppia jotain uutta. 

Tuo enemmän työmahdollisuuksia. 

Kielten opiskelu kehittää aivoja ja keskustelutaitoja. 

Kielet voivat johtaa parempaan opintomenestykseen / työmenestykseen. 

Elämästä saa enemmän iloa kieliä osaamalla (uusien ihmisten tapaaminen). 

Paremmat kommunikaatiotaidot. 

Kyky kerätä tietoa eri kielillä ja lähteistä. Lähdekriittisyys paranee ja saa enemmän tietoa.   

Voi olla kohtelias monella eri kielellä. 

Pystyt yllättämään tuttusi kielen osaamisellasi. 

Saat haastetta elämään, kun alat opiskella kieltä.  

Pääset tutustumaan paikallisiin paremmin. 

Kahvilan jälkeen saimme vieraita Euroopan komission Suomen edustustosta. CERNissä eli Euroopan hiukkasfysiikan tutkimuskeskuksessa työskentelevä palopelastaja kertoi työstään Sveitsissä ja monipuolisen kielitaidon merkityksestä.  

Kaiken kaikkiaan kieli-iltapäivä oli onnistunut ja toivottavasti myös innosti opiskelijoita tarttumaan uuden kielen opiskeluun. Vielä ehtii ilmoittautua 2. periodissa alkaville espanjan, saksan, ranskan ja venäjän ensimmäisille opintojaksoille tai aloittaa italian kielen kansalaisopiston järjestämällä kurssilla, joka toteutetaan lukion tiloissa maanantai-iltaisin!