Tutustu Tulevaisuuslinjaan ja hae aloituspaikkaa syksylle 2023

Porkkalan lukion tulevaisuuslinja on aloittanut syksyllä 2021 ja linjalla on aloittamassa kolmas ikäluokka.

Voit kesän aikana vielä hakea mukaan innostavaan opiskeluun! Opintopolun täydennysvalinnassa on 2.8.2023 klo 12 saakka haettavana TULE-linjan aloituspaikkoja syksylle 2023.

Asiaa koskevat kysymykset rehtorille hakuaikana elokuun alussa p. 050 310 7078.    

Kannattaa tutustua TULE-linjaan!

Viimeksi 27.6. Porin SuomiAreenassa linjan opiskelijat vetivät ansiokkaasti keskustelua nuorten tulevaisuuden kysymyksistä kuten teknologian ja tekoälyn kehityksestä, nuorten hyvinvoinnista sekä tulevaisuustaidosta ja tulevaisuudenuskosta. Paneelissa olivat mukana muun muassa professorit Teemu Roos (tekoälytutkimus) ja Minna Huotilainen (aivotutkimus).

Katso keskustelun tallenne täältä.

Porkkalan tulevaisuuslinjalla opiskellaan samoja aineita ja sisältöjä kuin yleislinjalla ja opinnot tähtäävät ylioppilastutkintoon. Opintojen kolmen vuoden laajuus on sama kuin lukiossa yleensä, mutta linjan opiskelijoiden koulukohtaiseen ohjelmaan sisältyy 2 opintopisteen TULE-opintojaksot tulevaisuusajattelusta (TULE1) sekä tieteen ja teknologian rooleista ja asemasta tulevaisuuden yhteiskunnassa (TULE2, TULE3). Linjan opiskelijat valitsevat lukio-opintojaan aivan kuten muutkin Porkkalan opiskelijat.   

TULE-opiskelijat tekevät opintojensa edetessä itsenäisesti tai ryhmässä pienen projektityön aiheesta, jossa näkevät itseään kiinnostavia tulevaisuusulottuvuuksia. Töiden aiheet ovat vaihdelleet esimerkiksi tulevaisuuden musiikista energiateknologian kehitykseen ja tasa-arvosta aktiiviseen toimintaan kansalaisjärjestöissä. Projektit avaavat hienosti yhteyksiä myös koulun ulkopuolelle.

Tulevaisuuslinjan yhteistyökumppaneita ovat mm. Turun yliopiston tulevaisuuskeskus sekä Lasten ja nuorten säätiö, jonka yhteydessä toimiva valtakunnallinen tulevaisuuskoulu oli mukanamme myös SuomiAreenassa ja jonka tuottamaa SPRING-ideakilpailua linjamme sparrasi kilpailun kehittäjien ja sponsoreiden kanssa.

Tulevana syksynä linjalla ollaan myös kansainvälisiä. Globsol-hankkeessa tavataan usean päivän yhteistapaamisessa Hanasaaren kulttuurikeskuksessa ruotsalaisen lukion (Nyköpings Enskilda gymnasium) opiskelijoita, ja syksyllä toteutuu myös Transatlantic Classroom -hankkeen parin viikon oppilaitosvierailu Seattleen Yhdysvaltoihin – oheisohjelmineen tietenkin!

Kuten huomaat, tulevaisuuslinjalla opiskellaan ja toimitaan yhdessä! Jokainen aloittava ikäluokka voi vaikuttaa aktiivisesti siihen, millaiseksi oma lukiopolku muodostuu. Samalla kun evääsi jatko-opintoihin karttuvat tavanomaisissa lukio-opinnoissa, saat kivoja kokemuksia innostavasta ja sisällöiltään monipuolisesta yhteistoiminnasta muiden kanssa.

Lähde siis tekemään tulevaisuuttasi heti syksyllä 2023!