Millainen projekti oli osallistua SuomiAreenan tekemiseen?

Tulevaisuuslinjan opiskelijat pääsivät mukaan järjestämään SuomiAreena –tapahtumaa yhdessä Lasten ja nuorten säätiön Tulevaisuuskoulun ja teknologiayritys TietoEvryn kanssa. SuomiAreena järjestettiin Porissa kesällä 2023 ja tapahtuma on Suomen suurin ajankohtaisiin yhteiskunnallisiin teemoihin keskittyvä keskustelutapahtumia. SuomiAreena keräsi paikan päälle yli 50 000 katsojaa ja netin välityksellä yli 1,5 miljoonaa. Tulevaisuuslinja on tehnyt perustamisestaan saakka yhteistyötä Tulevaisuuskoulun kanssa ja sitä kautta tuli myös kutsu mukaan järjestämään viime kesän SuomiAreenalle tapahtumaa.

Miten tällaisen tapahtuman järjestämiseen valmistaudutaan ja millaista on työskennellä isossa tapahtumassa suunnitteluvaiheesta toteutukseen asti?  Annetaan järjestäjien itsensä kertoa.

”Tapahtumaa järjestäessä ymmärrettiin miten tarkkoja aikatauluja ja monia asioita tulee ottaa huomioon, jotta live-tapahtuma onnistuu. Tätä ei tule ajatelleeksi, kun tapahtumaa katsoo ruudun takaa kotoa käsin. Käytännön kautta myös opittiin, että ei voi käyttää isoja korvakoruja, kun ne ”kolisevat” koko ajan mikrofoneihin”.

Mitä tapahtumasta jäi kokonaisuutena käteen?

” Näimme konkreettisesti millainen prosessi on toteuttaa paneelikeskustelua. Pitää tarkkaan miettiä, mitä voi kysyä haastateltavilta ja miten kysymykset kannattaa muotoilla.  Opettavaista oli havaita miten tapahtuman sponsoreina toimivien yritysten tavoitteita ja näkökulmia otetaan huomioon paneelikeskustelujen suunnittelussa”.   

 ”Suunnittelimme tapahtumaa yhteistyöyritysten kanssa pitkin kevättä useissa yhteistyöpalavereissa sekä livenä että etänä.  Yllätyimme siitä, miten paljon välikäsiä yrityksissä oli eri asioihin liittyen”.

“Meillä oli hyvä fiilis ja olimme valmistautuneet hyvin, mutta silti tietysti vähän jännitti kameran edessä työskentely” kertovat järjestäjät. 

“Tulevaisuuslinja antaa mahdollisuuden suunnata lukio-opintoja omiin kiinnostuksen kohteisiin. Jo lukio-opintojen alusta asti tähän projektiin osallistuneiden opiskelijoiden innostus yhteiskunnallisiin teemoihin on näkynyt eikä tämä ollut suinkaan ensimmäinen projekti, jonka he lukioaikana toteuttivat” kertoo tulevaisuuslinjan koordinaattori Eevi Myllylahti.

 SuomiAreenan jakso Tutkimusmatka tulevaisuuksiin on katsottavissa Mtv Katsomossa.

Tule muuttamaan maailmaa kanssamme Tulevaisuuslinjalle!

Teksti: Maliina Heikkilä, Ida Lehtinen, Satu Partanen, Milja Pulli, Satu Seppälä ja Ellen Tolkki