Vanhojentanssit 2019

Vanhojentansseja tanssittiin Porkkalan lukiossa ennen hiihtolomaa. Kovan harjoittelun tulokset päästiin esittämään neljään kertaan: ensimmäinen esitys vanhemmille torstai iltana, seuraavana päivänä peruskoululle kaksi esitystä ja lukiolle yksi esitys. Yhteensä 56 paria valtasivat parketin ja saattoivat yleisön tanssin hurmokseen. Parketilla nähtiin upeaa pukuloistoa kaikilta tanssijoilta.

Tänä vuonna Wanhat tanssivat seuraavat tanssit: Vienervalssi, Pompadour, Charleston, Dublevska polkka, Menuetti, Kehruuvalssi, Cicapo, St. Bernard’s valssi, Salty dog rag, Jailhouse rock ja Oma tanssi. Uutuutena tansseissa oli iloinen Charleston. Omaa tanssia lukuunottamatta tanssien opettamisesta vastasivat liikunnanopettajat Kirsi Pajari ja Ville Mäkelä. Orkesterina vanhojentansseissa oli Satu Jämsä & Kirkkoharjun koulun oppilaat.

Wanhojen omassa tanssissa riitti vauhtia ja upeaa heittäytymistä. Oman tanssin musiikki koostui eri vuosien hiteistä ja tarjosikin näin musiikillisesti eräänlaisen aikamatkan yleisölle. Mukana oli pätkiä muun muassa seuraavista kappaleista: Ice Ice Baby, Mambo No. 5, Kun kuuntelen Tomppaa, Imus, Daddy Cool, Bumpy Ride ja Dancing Queen. Omassa tanssissa yksi mieleenpainuvimmista suorituksista oli, kun muut opiskelijat nostivat kaksi opiskelijaa ilmaan ja he soutivat mielikuvituskanootteja Leijonakuninkaasta tutun Elämän tie kappaleen soidessa. Omassa tanssissa huokui hyvä yhteishenki ja iloinen tekemisen meininki.

Kuvia tansseista löydät alla olevasta kuvagalleriasta.