Terveisiä opintomatkalta osa 2

Opintomatkan toinen päivä alkoi hotellin hyvällä aamiaisella, jonka jälkeen me kokoonnuttiin ja jatkettiin metrolla Colosseum:lle, jonne sisälle ei päästy, mutta johon päästään käymään eri päivänä. Colosseum:lta matkustettiin bussilla Vatikaaniin, jossa päästiin nousemaan 511 askelta portaita ylös Pietarin kirkon kupoli päälle. Sieltä näkyi hyvin Rooman kaupungin nähtävyydet ja kaupunki. Pidimme sen jälkeen ruokatauon Vatikaanin ruokapaikoissa ja sen jälkeen menimme Vatikaanin museoon, jossa saatiin nähdä kuuluisia taideteoksia ja veistoksia. Niihin kuului Michelangelon kuuluisa kattomaalaus “Gods creation of humanity” ja veistos “Laocoön”. Viimeiseen kohteeseen käveltiin, joka oli Sant’Angelon linna, missä näkyi hyvin Tiberin joki ja linnan arkkitehtuuria. Tämän jälkeen loppupäivä oli opiskelijoille vapaa.