Psykologia – kurkistus ihmismielen syvyyksiin

Psykologia alkaa uutena aineena lukiossa, ja sitä on vain yksi pakollinen kurssi. Ensimmäisellä kurssilla tutustutaan psykologian tutkimukseen sekä oppimiseen. Syventävillä kursseilla aiheina ovat esimerkiksi ihmisen psyykkinen ja sosiaalinen kehitys, kognitiiviset toiminnot kuten muistaminen, mielenterveys sekä persoonallisuus.

Psykologian opiskelu ei eroa muista reaaliaineista. Tunneilla opiskellaan erilaisia käsitteitä ja tehdään tehtäviä. Ensimmäisellä kurssilla esimerkiksi voidaan kirjoittaa essee omasta oppimisesta.

Psykologia auttaa ymmärtämään ihmisten käyttäytymistä, joten siitä on hyötyä monilla aloilla. Psykologiasta voi löytyä apua myös omaan oppimiseen ja itsensä etsimiseen. Oppitunnille kannattaa mennä avoimin mielin, niin saattaa löytää mielestään jotain uutta!