Lukio kutsuu! :-)

Porkkalan lukion 180 aloituspaikkaa olivat jälleen houkutteleva vaihtoehto peruskoulun jälkeiseen toisen asteen opiskeluun. Paikat otettiin innokkaasti vastaan määräaikaan mennessä!

Ne Porkkalan lukion uudet opiskelijat, joilta opot ovat saaneet riittävät ennakkotiedot kurssivalinnoista, saavat pian vielä sähköpostilla syksyn ensimmäisen opiskelujakson lukujärjestyksensä. Loput voivat tehdä kurssivalintansa elokuussa ennen lukuvuoden alkua. Opoja tavoittaa taas 6.8. (Satu) ja 7.8. (Kristiina) alkaen.

Mahdolliset vastaanotettujen paikkojen peruuntumiset voivat vielä avata jonkun lukiopaikan varasijalistalta. Aina seuraavalla varasijalla oleva hakija saa tällaisesta paikasta tiedon suoraan Opintopolku-palvelusta, missä paikan voi myös ottaa vastaan.

Porkkalan lukioon pääsi tällä kertaa yksi hakija lukuaineiden keskiarvolla 7,58, joten varmuudella opiskelupaikka lohkesi keskiarvolla 7,67. Sisäänpääsyn keskiarvovaatimus nousi jälleen viime vuodesta.

Seuraavassa yhteisvalinnassa aloituspaikkojen lukumäärä Porkkalan lukiossa säilyy ennallaan, mutta osa paikoista tulee haettavaksi juuri perustetulle lukion Tulevaisuuslinjalle. Linja tarjoaa silloin uudenlaisen ja mielenkiintoisen vaihtoehdon nuorille, joilla on laaja-alaista kiinnostusta osaamisensa kehittämiseen eri tieteiden, uuden teknologian ja kestävän tulevaisuuden alueilla.

Jo tulevana lukuvuonna Tulevaisuuslinja tulee näkymään monin tavoin Porkkalan lukion toiminnassa ja opetuksen sisällöissä, eli tänä vuonna otetuilla opiskelijoilla on jo mahdollisuuksia saada osansa linjan tulevasta tarjonnasta.

Porkkalan lukion väki toivottaa kaikki uudet lukiolaisemme lämpimästi tervetulleeksi opiskelemaan ja lukioyhteisömme jäseniksi!