Osallistuimme nuorten Slush-tapahtumaan

Pääsimme osallistumaan Talous ja nuoret TAT:in järjestämään nuorten Slush- tapahtumaan 2.12.2021. Tapahtuma toteutui etänä lukiolla ja sen toteutuskieli oli englanti. Aiheesta kiinnostuneet lukiolaiset ilmoittautuivat mukaan, koska tarjolla oli hieman erilainen opiskeluiltapäivä, jossa sai oppia uutta ja odotusarvona oli myös se, että tapahtumasta kertynyttä tietoa voi käyttää hyväksi lukio-opinnoissa.

Tapahtuman teemoina olivat omien vahvuuksien tunnistaminen ja niiden hyödyntäminen yrittäjyydessä, kestävä kehitys ja vastuullisuus sekä yrittäjyys.  Tapahtumaan liittyvät ennakkotehtävät virittivät sopivasti näiden aiheiden pariin ja aikarajoitetut ryhmätehtävät sujuivat siksi joustavasti ja runsaasti ideoiden. Ryhmätehtävinä oli tuottaa yritysidea ja tuoteidea. Molemmissa tehtävissä pohdittiin ideaa kestävyyden näkökulmasta sekä laadittiin tuotekuvauksia ja sloganeita. Työpajojen vetäjinä toimivat asiantuntijat Nordeasta ja Lidlistä.

Tapahtumasta jäi erityisesti osallistujien mieleen se, että pitää uskaltaa tehdä rohkeasti sitä, mikä tuntuu hyvältä eikä saa pelätä tekevänsä vääriä valintoja tai virheitä. Virheistä oppii parhaiten ja erilaiset valinnat voivat joka tapauksessa johtaa samaan hyvään lopputulokseen! Suhtautumalla avoimesti uusiin asioihin, kokeilemalla, onnistumalla ja epäonnistumalla rakennat omaa polkuasi kohti tulevaisuuden työelämää.