Wanhojen tanssit kevät 2022

Toisen vuoden opiskelijat pääsivät vihdoin parketille vapputanssiaisissa

Porkkalan lukion iso liikuntasali täyttyi taas kimalluksesta ja glamourista, kun kakkosluokkalaiset pääsivät tanssimaan vanhojentansseja. “Wanhat” esiintyivät jo torstai-iltana vanhemmilleen ja perjantaina 29.4. aamupäivällä oman koulun opiskelijoille ja opettajille. Tänä keväänä Porkkalan lukiossa vanhojenpäivään osallistui 55 tanssiparia ja yhteensä siis 110 tanssijaa.

Vanhojentanssit vaativat tänäkin vuonna osallistujilta pitkäjänteistä sitoutumista ja yhdessä tekemistä, koska korona muutti aikatauluja ja juhlapäivä siirtyi helmikuulta myöhempään kevääseen. “Aika pian syntyi idea vapputanssiaisista”, kertoo liikunnanopettaja Ville Mäkelä, “opiskelijoilla oli halu toteuttaa omannäköisensä juhla.” Kauniisti koristellun salin täyttivätkin iloiset ja hieman jännittyneet tanssijat, joiden riemu tarttui meihin katsojiinkin. 

Ohjelma koostui yhdeksästä eri aikakauden tanssista, ja viimeisenä nähtiin odotettu ohjelmanumero, vanhojen suunnittelema oma tanssi. Vaikka vanhojentanssit ovat hyvin perinteinen tapahtuma, jotain uuttakin tuodaan aina mukaan: Porkkalan lukion ”wanhojen historiassa” ensimmäistä kertaa tansseina olivat muun muassa Grand Square ja tango Por Una Cabeza, joihin tanssinopettaja Aino-Maria Rättyä oli laatinut oman koreografian.

Kakkosluokkalaiset itse olivat merkittävässä osassa järjestämässä omia juhliaan, ja tänä vuonna juontajina tanssiaisissa olivat Mihret Lavi ja Sebastian Pulli. Wanhojen puheen pitivät puolestaan Cecilia Luong ja Pekka Hirvi. Oman tanssin koreografiasta ja ohjauksesta vastasivat opiskelijat Lotta Vuoti, Venla Nevalainen, Nelly Jokinen, Vilma Sneck ja Joona Koskinen.

Erityiskiitos tanssijoille ja kaikille järjestäjille upeasta juhlasta!

Kiitos kuvista Kallunki Hanna ja Seppälä Satu.