Koulutusmessut 9. -luokkalaisille olivat suosittu tapahtuma!

Torstaina 17.11. Kirkkonummella Nissnikun koululla järjestettiin koulutusmessut, jossa innokkaat ysiluokkalaiset pääsivät tutustumaan pääkaupunkiseudun lukioihin ja ammatillisiin oppilaitoksiin. Porkkalan Lukio oli myös mukana tapahtumassa ja Porkkalan lukion tutorit pääsivät jakamaan kokemuksiaan opiskelusta Porkkalan lukiosta. 

Porkkalan Lukion pisteellä huomiota herättävä asia oli tulevaisuuden puu, mikä liittyy Porkkalan erikoisuuteen eli tulevaisuuslinjaan. Tulevaisuuden puuhun kerättiin ajatuksia tulevaisuudesta. 9.-luokkalaisten tulevaisuutta kuvaavia sanoja olivat mm. robotti, kestävä kehitys, raha, opiskelu, aikuisuus, onnellisuus, paineet ja teknologia. 

Tulevaisuuslinjaa ei ole missään muussa lukioissa ja sen ideana on yhdistää tiedettä, teknologiaa ja kestävää kehitystä monien eri tieteiden näkökulmista ja pohtia tulevaisuuden haasteita yhdessä. Tulevaisuuslinjalle haku on erikseen ja toivotaan, että mahdollisimman moni löytää tiensä sinne! 

Toiseksi puhuttelevammaksi asiaksi nousi Porkkalan lukion laaja ja monipuolinen opintovalikoima kielistä ja taideaineista. Erityisesti liikunnan suuri määrä ja esimerkiksi aamuliikunta kiinnosti ihmisiä. Meillä oli aamuliikunnasta aktiivinen opiskelija kertomassa omia kokemuksiaan. Opiskelija toi esille sen, että aamuliikunnassa pääsee minkä tahansa tasoinen henkilö nauttimaan ja haastamaan itseään tarpeeksi. 

Claudia (vasemmalla) toimii tutorina ja Mihret (oikealla) on aamuliikka-aktiivi.

Uteliaiden ysiluokkalaisten lisäksi myös heidän vanhemmat kiertelivät ja kyselivät lisätietoa. Monet tuntuivat samaistuvan ajatukseen Porkkalan lukion erinomaisesta sijainnista ja helpoista julkisen liikenteen kulkuyhteyksistä. 

On vielä monia hyviä puolia mitä Porkkalasta löytyy, mutta nostetaan esille vielä tärkeimmät. Porkkalassa yhteishenki on tutoreiden mukaan aivan huippuluokkaa. Heidän kokemusten mukaan jokainen löytää oman paikkansa ja voi olla täysin oma itsensä. 

Tutorit sanoivat myös Porkkalan opetus on korkealaatuista ja opettajilta on aina saatavilla tukea. Monen mielestä opiskelijakohtainen apu auttaa ylläpitämään opiskelumotivaatioita. 

Messutapahtuma oli kokonaisuudessa onnistunut ja olemme varmoja, että tapahtuman jälkeen tulevilla lukio-opiskelijoilla on enemmän varmuutta tulevasta lukiourastaan. Toivotamme kaikille tsemppiä 9. -luokalle ja toivottavasti nähdään Porkkalassa!