Tulevaisuuslinjan toinen vuosi starttasi projektitöillä

Tulevaisuuslinjalaiset tekevät toisena opiskeluvuotenaan projektityöt, joissa pääsee osoittamaan oppimiaan tulevaisuustaitoja omien kiinnostuksen kohteidensa pohjalta. Projektit ovatkin jo kovassa vauhdissa.

Tiistaina 11.10. opiskelijat Maliina Heikkilä ja Claudia Johansson järjestivät projektityönään kaikille Jokirinteen koulun yhdeksäsluokkalaisille koko iltapäivän kestäneen Kansainvälisen Tyttöjen päivän tapahtuman. Taustaorganisaationa järjestelyissä oli Plan International -lastensuojelujärjestö, jonka vapaaehtoisina Maliina ja Claudia toimivat.

Tapahtumassa esiintyi pitkälti tulevaisuuslinjalaisista koostuva bändi Sulosoinnut, jonka sulokkaista sävelistä ja hienoista rock-klassikoiden tulkinnoista on saatu nauttia jo useammissa lukion tapahtumissa. Lisäksi KirkUn joukkuvoimistelijoiden Claretit-ryhmä esitti hienon voimistelunumeron.

Tapahtuman puhujavieraana esiintyi sosiaalipsykologi Priska Niemi-Sampan Mixed Finns ry:stä ja koodari Eeva-Jonna Panula Ohjelmisto- ja e-business ry:n Mimmit koodaa -ohjelmasta. Priska kertoi nuorille työstä, jota myös Suomessa on vielä tehtävänä tasa-arvon toteutumisen eteen, ja Eeva-Jonna taas kertoi omasta ammatinvalinnastaan ja talouteen ja teknologiaan liittyvistä tasa-arvokysymyksistä ja haastoi oppilaita pohtimaan, miksi on tärkeää, että käyttämäämme teknologiaa suunnittelee mahdollisimman monenlaiset ihmiset.

Nuoret coachasivat strategiapäivillä

Keskiviikkona 12.10. osa tulevaisuuslinjalaisista pääsi osallistumaan Kirkkonummen kunnan sivistystoimen hallinnon ja esimiesten strategiapäivään. Nuoret olivat valmistelleet oman puheenvuoronsa siitä, millaisia asioita he toivoisivat tulevaisuuden koulutukselta.

Sivistystoimen henkilöstöä haastettiin myös keksimään otsikoita Tulevaisuuden Kirkkonummen Sanomien sivistyksen ja koulutuksen teemanumeroon vuonna 2030. Tulevaisuuslinjan ensimmäisen vuoden opiskelijat olivat keksineet omia otsikoitaan aiheesta jo etukäteen. Harjoituksen tuloksena saatiin lennokkaita visioita sivistyksen ja koulutuksen tulevaisuudesta ja otsikoissa huomioitiin niin teknologian kehitykseen, huoltosuhteen muutoksiin kuin ekologisiin kysymyksiinkin liittyviä haasteita.


Lisää kiinnostavia töitä on valmistumassa lukuvuoden mittaan!