“Aamuja nolla” – abit hyvästelivät lukioajan penkkarirekkojen lavalta

Torstaina 9.2. juhlittiin Porkkalan lukion abiturienttien penkinpainajaisia eli penkkareita perinteisin menoin. Tästä alkaa abien lukuloma ja valmistautuminen kevään ylioppilaskirjoituksiin. Odotetuin osuus juhlintaa oli rekka-ajelu ja nuorempien koululaisten tervehtiminen karkkisateella. Sitä ennen päivä alkoi kuitenkin aamupalalla opettajien kanssa ja abishow’lla.

Lukion abiturientit Elmeri Ylinen, Lauri Parkkila, Miika Mattila ja Uula Hurme kertovat odottaneensa penkkareita jo kuukausia viimeisten opintojen lomassa. ”Aikaa on kulunut esimerkiksi lakanoiden suunnitteluun ja koristelemiseen, asujen valmisteluun sekä karkkien tilaamiseen”, he kertovat.

Rekat täyttyivät iloisista ja hauskasti pukeutuneista abeista. Lavalta saattoi tunnistaa esimerkiksi Kela-rotat ja South Park -ohjelmasta tutuksi tulleen Edin. Osa abeista oli  pukeutunut supersankareiksi ja eläinteemaisiin asuihin kuten kenguruksi ja pingviiniksi.

Oleellinen osa penkkareita on myös rekkoihin kiinnitetyt lakanat,  joissa on yleensä humoristisia tekstejä ja hassuja maalauksia. Tänä vuonna rekkoja koristivat muun muassa vitsit yo-kokeesta ja paljon keskustelua herättäneestä lukion pihan pysäköintikiellosta.

“Tosi hyvä fiilis!” huikkasivat abit, kun rekat lähtivät liikkeelle.

Kuvat: Jenny Eteläniemi (lisää kuvia saa pyytämällä).