Tulevaisuuslinjalaiset tutustuivat tieteen tekemiseen

Kävimme 25.1. Helsingin Tieteiden yön tapahtumassa ja me kolme valitsimme laajasta tarjonnasta vierailukohteeksi Valtsikan yön, jossa valtiotieteellisen tiedekunnan tutkijat kertoivat tutkimuksestaan. Siellä kuuntelimme avauksen ja ensimmäisen luennon, jonka pitivät varadekaani Hanna Wass ja emeritusprofessori Vesa Kanniainen.

Luennolla Kanniainen käsitteli Euroopan taloutta, tarkemmin muun muassa Euroopan velkakriisiä, valuuttakurssia, Venäjän sotilaallisesta uhkaa ja Kreikan taloutta. Vierailijoita meidän lisäksemme oli melko runsaasti, muun muassa yliopiston alumneja, professoreita, opiskelijoita ja muita tieteistä kiinnostuneita.

Pidimme luennon monipuolisuudesta, sillä ei ollut vain pelkkää luennointia, vaan yleisö sai halutessaan esittää kysymyksiä. Esityksessä myös näkyi luennon sisältöä avaavia tilastoja, ja Kanniainen toi esiin aiheesta konkreettisia esimerkkejä. Luentoa oli mukava seurata, ja oli hieno kokemus osallistua tällaiseen tapahtumaan.

Erika, Ronja, Tia