Penkkaririemua – abit ajelivat lukulomalle helmikuussa

Torstaina 8.2. vietettiin Porkkalan lukion abiturienttien penkinpainajaisia. Penkkareissa juhlitaan lukion kolmasluokkalaisten säännöllisen koulutyön päättymistä. Edessä on monen abin viimeinen loppurutistus ennen kovalla vauhdilla lähestyviä kevään 2024 ylioppilaskirjoituksia. Osa abeista lähtee nyt lukulomalle; toiset kuitenkin ahertavat kaksinkertaisen määrän ja valmistautuvat kirjoituksiin koulunkäynnin ohella.

Penkkarit eivät tapahtuneet silmänräpäyksessä, vaan niiden eteen käytettiin paljon aikaa ja resursseja. Abiturientit valitsivat keskuudestaan erillisen ryhmän, joka suunnitteli päivän ohjelmaa. Tänä vuonna ohjelmaa valmisteltiin myös uudella koulukohtaisella Abimusiikki-opintojaksolla, jossa valmistui hieno musiikkipotpuri ikäluokalle tutuista biiseistä.

Hyväntuulinen päivä alkoi perinteisesti eli opettajien ja pukeutuneiden abien yhteisellä aamupalalla, jonka jälkeen alkoi Abi-show. Show’ssa saimme nauttia mm. kauniista musiikista, hauskasta Abivideosta sekä yhteislaulusta. Abit olivat äänestäneet myös erilaisista Abi-titteleistä, joita jaettiin voittajille yllättävissäkin kategorioissa.

Upean Abi-show’n jälkeen oli vuorossa perinteinen rekkakiertue. Kova pakkanen tuotti rekoille lisähaastetta, mutta lyhyen odottelun jälkeen rekat pääsivät onneksi matkaan. Tänä vuonna rekat ilahduttivat Gesterbyn, Jokirinteen, Heikkilän, Nissnikun, Masalan, Kartanonrannan koulujen sekä tietysti Porkkalan lukion oppilaita.

Silja Pöyhtäri

Kirkkonummen Sanomien jutun penkkaripäivästä voi lukea täältä:

https://www.kirkkonummensanomat.fi/neo/?app=NeoDirect&com=6/159/73885/d0a6dc01e8