Minna Canthin päivänä pohdittiin tasa-arvon teemoja 

Porkkalan lukiossa järjestettiin 19.3. Minna Canthin päivänä pienimuotoinen tasa-arvon päivän tapahtuma.  

Ohjelma alkoi yhteisellä päivänavauksella. Siitä kakkoset suuntasivat lähiympäristöön “etuoikeuskävelylle”. Jokainen ryhmä sai itselleen roolin, jonka näkökulmasta lähiympäristön esteettömyyttä piti tarkastella.  

Ykköset taas saivat pohtia tasa-arvoa erilaisilla toiminnallisilla pisteillä. Nuorisotyöntekijä Fanny piti pinssipajaa, jossa sai tehdä oman teemaan sopivan rintamerkin. Opiskelijakunnan hallitus oli laatinut tietovisan, ja Kirkkonummen seurakunnan pisteellä oli teemaan liittyvä lautapeli. Seksuaalivähemmistöjen historiaan sai tutustua näyttelyssä, ja omia etuoikeuksiaan haastettiin pohtimaan Teflon-testillä. 

Toivottavasti jokainen opiskelija sai uutta näkökulmaa aiheeseen!