Tutustu nuorsiovaltuustovaaliehdokkaisiin osa 2

Nuorisovaltuustovaalit järjestetään lukiolla tiistaina 12.11. Porkkalan lukion opiskelijoita on ehdolla kolme. Toisena esittelyssä Onni Virtanen. Onnia voit äänestää numerolla 27.

1. Kerro hieman itsestäsi.
Olen ahkera ja yritteliäs opiskelija jolla on halu päästä vaikuttamaan nuorten asioihin kunnassa. Olen myös sosiaalinen ihminen ja tulen toimeen kaikkien kanssa.

2. Miten sait tietää nuorisovaltuustosta?
Ensimmäinen kerran sain tietää nuorisovaltuustosta kun olin seitsemännellä luokalla. Koulussa oli esittelijä, joka kertoi nuorisovaltuuston toiminnasta. Asetuin silloin ehdolle ja pääsin nuorisovaltuustoon. Olen siis nyt hakemassa jo toiselle kaudelle.

3. Minkälaisia muutoksia pyrkisit tekemään, jos sinut valittaisiin valtuustoon?
Jos pääsen nuorisovaltuustoon pyrkisin kuuntelemaan nuorten toiveita ja toteuttaisin niitä. Jokaisen kirkkonummelaisen nuoren pitää saada oma ideansa Kirkkonummen parantamisesta kuuluviin.

4. Mikä tekisi juuri sinusta hyvän nuorisovaltuuston jäsenen?
Olisin hyvä nuorisovaltuutettu, koska haluan vaikuttaa nuorten asioihin. Olen myös ollut nuorisovaltuustossa viime kaudella, joten minulla on kokemusta vaikuttamisesta ja päätöksen teosta. Haluan parantaa myös Kirkkonummea ja kuulla nuorten toiveita miten sitä parannettaisiin.

5. Millä tavoin nuoria voisi kannustaa olemaan aktiivisempia esimerkiksi opiskelijakunnassa tai nuorisovaltuustossa?
Nuorille pitää kertoa vaikuttamisen mahdollisuuksista. Usein nuorilla on kuva, että ”ei minun mielipiteellä ole mitään väliä” mutta se ei pidä paikkaansa. Nuorisovaltuustoa ja opiskelijakuntaa pitää esitellä nuorille ja kertoa niiden olemassa olosta. Nuorille pitää myös kertoa että omalla mielipiteellä on merkitystä.