Tutustu nuorisovaltuustovaaliehdokkaisiin osa 1

Nuorisovaltuustovaalit järjestetään lukiolla tiistaina 12.11. Porkkalan lukion opiskelijoita on ehdolla kolme. Ensimmäisenä esittelyssä Vivi Lehtonen. Viviä voit äänestää numerolla 18.

1. Kerro hieman itsestäsi.
Olen siis Vivi Lehtonen, 16v ja asun Evitskogissa. Kävin peruskoulun Winellska skolanissa Kirkkonummella, ja siellä olin mukana oppilaskunnassa 3 vuotta. Tykkäsin oppilaskunnassa olemisesta, ja koulussa vaikuttamisesta. Järjestin oppilaskunnan kanssa muun muassa teemapäivän mielenterveydestä, joka oli hyvin arvostettu. Olen ollut Kirkkonummen nuorisovaltuuston jäsen nyt yli vuoden, ja olen pitänyt siitä todella paljon.

2. Miten sait tietää nuorisovaltuustosta?
Kun 2 vuotta sitten olin oppilaskunnassa, opettajat ehdottivat minulle nuorisovaltuustoa, kun se Kirkkonummelle perustettiin. En päässyt heti mukaan, mutta alle vuosi sen jälkeen kun nuorisovaltuuston jäsenet olivat valittu, yksi nuvan jäsenistä luopui paikastaan, ja paikka siirtyi minulle. Nyt olen ollut mukana vaalien järjestelyissä.

3. Minkälaisia muutoksia pyrkisit tekemään, jos sinut valittaisiin valtuustoon?
Minulle on hyvin tärkeää että nuorten mielenterveys- ja päihdetyö paranisi Kirkkonummella. Tahtoisin myös että Kirkkonummella tehtäisiin enemmän työtä kiusaamista vastaan. 

4. Mikä tekisi juuri sinusta hyvän nuorisovaltuuston jäsenen?
Olisin hyvä nuvan jäsen, sillä tiedän miten asiat toimii ja millaista työtä tehtävä vaatii. Olen kunnianhimoinen, aikaansaava, aktiivinen ja vastuuntuntoinen. Pidän vaikuttamisesta ja minulla on usein paljon ideoita ja mielipiteitä.

5. Millä tavoin nuoria voisi kannustaa olemaan aktiivisempia esimerkiksi opiskelijakunnassa tai nuorisovaltuustossa?
Kaikilla on mielipiteitä jostain, ja opiskelijakunta ja nuorisovaltuusto ovat todella hyviä keinoja tuoda ne mielipiteet esille. Kouluissa ja kotona olisi mielestäni tärkeää keskustella paljon, ja motivoida nuoria puhumaan mielipiteistään. On tärkeää näyttää nuorille, että heitä oikeasti kuunnellaan, ja heidän mielipiteitään arvostetaan.