Ilmaisutaito – Improvisoinnin synty ja alku

Ilmaisutaidon kursseilla pääsee lapsen tasolle: kirjaimellisesti. Tunneilla unohdetaan kaikki luokan ulkopuolella oleva maailma ja keskitytään vain siihen hetkeen. Aineen kaikilla tunneilla pääsee virkistäytymään kesken pitkän päivän osallistumalla improvisointiin ja draamaan. Improvisaatiota ja heittäytymistä harjoitellaankin leikkien ja yli-dramaattisten sketsien avulla. 

Kurssin alussa kaikkiin hyvin tutustumalla on helppoa uskaltaa mokata. Ilmaisutaidon kursseilla vahingot eivät ole vahinkoja, vaan jotain, mikä tekee tunneista hauskoja. Jos pelottaa, että menee sekaisin rytmissä tai sanoissa, se on okei! Kukaan ei tuomitse, koska kaikki tekevät vahinkoja. Tunneilla oppii nauramaan omille mokilleen ja ymmärtämään, että vahingot voivat olla kaikin puolin hyviä. Toisaalta, ilmaisutaidossa sekaannuksia ei myöskään todellakaan jätetä huomaamatta: Jos joku mokaa, hän saa raikuvat aplodit tai kaikki tekevät hauskan liikkeen.

Ilmaisutaidon tunneilla muihin tutustuessa porukka tuntuu kuin omalta kaveripiiriltä ja tunnit ovat täynnä naurua ja kikatusta. Kursseilla on aina yllättävää huomata, että miten rohkea ja hyvä improvisoimaan kuka tahansa oikeasti on. Kurssin jälkeen tuntuukin, että voisi selättää sketsin kun toisenkin pelkästään improvisoimalla.

Tervetuloa ilmaisutaidon tunneille, jos olet valmis harjoittelemaan heittäytymistä, improvisaatiota sekä saamaan vatsan ja posket kipeäksi naurusta!