Korona-ajan vanhojentanssit pyörähdeltiin vihdoinkin

Porkkalan lukion opiskelijoiden vanhojentanssit toteutuivat vihdoin viime torstaina. Koronapandemian myötä aikataulua on jouduttu uusimaan neljään otteeseen. Alkuperäisenä suunnitelmana oli tanssia vanhojenpäivänä helmikuussa 2021, ja tanssiharjoitukset aloitettiin apulaisrehtori Ville Mäkelän johdolla jo joulukuussa 2020. Tämä epätietoisuus on vaatinut armotonta sisukkuutta ja periksiantamattomuutta niin tanssijoilta kuin opettajiltakin.

“Ostimme mekot jo yli vuosi sitten ja ajattelimme, että pääsemme tanssimaan normaalisti. Korona kuitenkin vaikeutti asioita ja lisäsi epävarmuutta. Pelkäsimme, ettemme pääsisi tanssimaan vanhoja ollenkaan”, kertoo opiskelija Elina Vesa.

Tanssiaisiin osallistui 110 opiskelijaa, jotka muodostivat 55 tanssiparia. Tanssiaisten ajankohdan lisäksi pandemia on vaikuttanut myös tanssiaisten sisältöön ja esityksen toteuttamiseen. Tansseja tanssittiin kahdeksan, joka on normaalia vähemmän, mutta mukana olivat esimerkiksi perinteiset wienervalssi sekä cicapo. Opiskelijat kiittävät tanssiopettajia Ville Mäkelää ja Iitu Laakkosta mahdollisuudesta osallistua perinteiseen tilaisuuteen.

Juontoparina toimivat Leevi Mähönen ja Sara Paasilinna. Puheen pitivät Daniel Grönberg ja Enni Mäki. Perinteeksi muodostunut opiskelijoiden suunnittelema omatanssi tanssitaan aina viimeisenä ohjelmanumerona, ja tänä vuonna tanssin opetuksesta vastasivat Juuso Savolainen, Katariina Mikkonen, Aino Railamaa ja Elina Nokelainen.

Martta Karjula tiivistää tanssijoiden tuntoja: “Aluksi meille sanottiin, että tanssit toteutettaisiin pienemmissä ryhmissä pelkän videoyhteyden välityksellä, mikä oli meille suuri pettymys. Onneksemme viime hetkillä ennen tansseja kuulimme, että saamme yleisöä paikan päälle.”

Martta Iso-Kuortti, Iiris Turkulainen ja Emilia Lindfors

Juttu on julkaistu Kirkkonummen Sanomissa 17.10.2021.

Kuvat: Hanna Kallunki