Ranska – muodin, ruuan ja EU-asioiden kieli

Ranskaa voi opiskella lukiossamme B2- tai B3-kielenä, eli sitä voi jatkaa yläasteella aloitettuna tai aloittaa lukiossa uutena kielenä. Jos ranskaa on opiskellut A-kielenä, voi suoraan siirtyä haastavampiin kursseihin. Maailmalla ranskaa puhuu reilusti yli 200 miljoona ihmistä ja erityisesti EU-maissa siitä on apua vaikkapa työnhaussa.

Kielenä ranska ei ole hankala, jos motivaatiota riittää. Tunnit ovat samanlaisia kuin muutkin kielten tunnit. Siellä tutustutaan ranskalaiseen kulttuuriin ja harjoitellaan sanastoa, kielioppia sekä lausumista. Lausuminenkaan ei ole kamalan vaikeaa, vaikka se siltä alussa vaikuttaa. Loppua kohden ryhmäkoko myös pienenee, jolloin tunneilla on rauhallista ja rentoa.

Ranskaa kannattaa käydä kokeilemassa, jos kiinnostusta yhtään löytyy!