Pukujen kimallusta ja tanssin hurmaa vanhojentansseissa

Porkkalan lukion vanhat eli toisen vuoden opiskelijat juhlivat vanhojenpäivää perjantaina 10.2. Vanhojentanssit tanssittiin vanhemmille ja läheisille jo torstai-iltana 9.2. abien penkkareiden jälkeen. Perjantaina tansseista pääsivät nauttimaan muut lukion opiskelijat ja opettajat. Tänä vuonna vanhojentansseissa tanssi 118 Porkkalan lukion opiskelijaa, eli yhteensä 59 tanssiparia.

Vanhojentanssikurssit ovat suosittuja lukiossa, joten niihin osallistuukin suurin osa vuosiluokan opiskelijoista. Tansseja on harjoiteltu koko 3. periodi, eli takana on monta viikkoa erilaisten koreografioiden ja askelten harjoittelua. Tansseja oli yhteensä 10, ja mukana oli niin perinteisiä tansseja, kuten wienervalssi ja Pas d’Espagne, mutta myös omia musiikillisia ja koreografisia sovituksia esimerkiksi tangosta ja rockista.

Porkkalan lukion liikunnanopettajat Annika Hänninen ja Ville Mäkelä ovat olleet vastuussa tanssien opettamisesta. Opettajilta se on vaatinut kärsivällisyyttä ja myös vahvoja hermoja, koska tanssijoita on niin paljon. Vanhojentanssit kuitenkin onnistuivat pitkäjänteisyyden ja hyvän yhteistyön avulla. Oma tanssin suunnittelusta tänä vuonna vastasivat Milla Paavola, Siiri Kenkimäki, Azhar Al-Sudani, Juulia Kuusisto, Roni Shibutani ja Neela Niskakangas. Osa tansseista saatiin myös tanssia live-musiikin tahtiin tangon ja Jail House Rockin tunnelmissa.

Tanssitilana toimi perinteisesti Porkkalan lukion liikuntasali, ja sen koristelusta vastasivat yhteistyössä muutamat tanssijoista niin Porkkalan lukiosta kuin Kyrkslätts Gymnasiumista. Porkkalan lukion lisäksi perjantaina samassa salissa tanssivat myöhemmin päivällä Kyrkslätts Gymnasiumin vanhat.

Toisen vuoden opiskelijalle vanhojentanssit ovat suuri ja tärkeä tapahtuma. Osa pitää sitä jopa lukion kohokohtana. Moni meistä on haaveillut tanssimisesta siitä lähtien, kun näimme ensimmäistä kertaa vanhemmat opiskelijat tanssimassa. Tanssien myötä meistä opiskelijoista tulee koulumme vanhimmat.

Kuvat: Jenny Eteläniemi (lisää kuvia/kuvien poistaminen pyytämällä).