Kestävän kehityksen kuukausi huipentui Eurooppa-päivään

Porkkalan lukiossa vietettiin perinteeksi muodostunutta Eurooppa-päivää torstaina 9.5.2019. Päivän ohjelmassa painottuivat lukiossa teemana oleva kestävä kehitys sekä kestävän kehityksen tavoiteohjelma Agenda 2030, josta YK:n jäsenmaat sopivat New Yorkissa vuonna 2015. Puhujavieraina päivän tapahtumissa olivat Kirkkonummen kunnanjohtaja Tarmo Aarnio ja SITRAn johtava asiantuntija Riina Pulkkinen. Eurooppa-päivänä opiskelijat tuottivat työpajoissa erilaisia kestävään kehitykseen liittyviä ryhmätöitä. Tulevaisuus-kahvila oli avoinna koko päivän. Sen tuotto lahjoitettiin Greenpeacen meriensuojeluohjelmaan. Iltapäivällä oli monikielinen tietovisa kestävän kehityksen teemoista. Päivän tilaisuuksissa kuultiin Porkkalan Steel Bandin ja lukion kuoron esityksiä. Päivän puhujatilaisuuksia juonsivat Hanna Mukku ja Tommi Laiho.

Kuvat Aku Harmanen