Kestävän kehityksen kuukausi huipentui Eurooppa-päivään

Porkkalan lukiossa vietettiin perinteeksi muodostunutta Eurooppa-päivää torstaina 9.5.2019. Päivän ohjelmassa painottuivat lukiossa teemana oleva kestävä kehitys sekä kestävän kehityksen tavoiteohjelma Agenda 2030, josta YK:n jäsenmaat sopivat New Yorkissa vuonna 2015. Puhujavieraina päivän tapahtumissa olivat Kirkkonummen kunnanjohtaja Tarmo Aarnio ja SITRAn johtava asiantuntija Riina Pulkkinen. Eurooppa-päivänä opiskelijat tuottivat työpajoissa erilaisia kestävään kehitykseen liittyviä ryhmätöitä. Tulevaisuus-kahvila oli avoinna koko päivän. Sen tuotto lahjoitettiin Greenpeacen meriensuojeluohjelmaan. Iltapäivällä oliLue koko julkaisu ->

Eurooppa-päivän ohjelma

Porkkalan lukiossa vietetään Eurooppa-päivää 9.5. työpajojen muodossa. Päivän ohjelma ja työpajakuvaukset löytyvät alta. Tarkemmat ohjeet pajoihin ilmoittautumista varten on annettu rotissa 30.4. 9.30-9.55 Päivän aloitus liikuntasalissaPuhujavieraana Kirkkonummen kunnanjohtaja Tarmo Aarnio. 10.00-11.00 ja 11.10-12.10 TyöpajatOpiskelijat osallistuvat työpajoihin (kts. kuvaukset alla) 12.10-12.50 Ruokailu 12.50-n.14.20 Tilaisuus juhlasalissaPuhujavieraana Riina Pulkkinen (Johtava asiantuntija, Yhteiskunnallinen koulutus, SITRA). Lisäksi esiintyy koulun kuoro ja Porkkala Steel Band. Tilaisuudessa myös julkaistaan valokuvakilpailun ja kielivisan voittajatLue koko julkaisu ->

Vierailu luomutilalla

Kestävän kehityksen teemakuukauden aikana myös opo2- jatko-opinnot ja työelämä –kurssin vierailijat ja vierailut ovat liittyneet teemaan. Keskiviikkona 24.4.2019 pääsimme vierailemaan Lohjan Pusulassa Kilpiän luomutilalla, jonka WWF on valinnut vuonna 2018 Suomen ympäristöystävällisimmäksi tilaksi.

Lue koko julkaisu.

Tulevaisuuskahvila avattu ja nuorisovaalit pidetty!

Kestävän kehityksen kuukausi on alkanut. Porkkalan lukion opiskelijakunta piti tulevaisuuskahvilaa perjantaina 5.4. ja opettajat vastaavat kahvilasta 12.4. Kahvilassa pääsee nauttimaan kahvia, teetä sekä pientä purtavaa edulliseen hintaan. Kaikki tuotot lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen. Perjantaina 5.4. opiskelijakunta järjesti kahvilatoiminnan lisäksi nuorisovaalit. Vaalien yhteydessä nautittiin tietenkin vaalikahvit. Vaaleissa kolme eniten ääniä saanutta puoluetta olivat Vihreät, Kokoomus ja Liike Nyt.

Kestävän kehityksen kuukausi 5.4.-9.5.2019

Ilmastonmuutos, muut ympäristöongelmat ja globaaliin eriarvoisuuteen liittyvät kysymykset ovat tärkeitä ja ajankohtaisia ja koskevat meitä kaikkia ja yhteistä tulevaisuuttamme.

Porkkalan lukiossa vietetään huhtikuussa kestävän kehityksen kuukautta. Kuukausi alkaa perjantaina 5.4. ja päättyy Eurooppa-päivään 9.5., jolloin vietämme koko koulupäivän kestävän kehityksen teemojen parissa. Kestävään kehitykseen liittyvät aiheet tulevat näkymään eri oppiaineissa ja kursseilla ja lisäksi kuukauden aikana järjestetään muuta toimintaa aiheeseen liittyen.

Katso kuukauden tapahtumat julkaisusta.