Musaprojekti: Dr. Will -jouluspesiaali

Näyttämön takana kiire vain lisääntyy ja lisääntyy kun vanhat lavasteet pitää korvata uusilla. Pöytiä, tuoleja ja sermejä siirretään hiljaa mutta nopeasti ennen seuraavaa kohtausta. Yleisön puolella ratkeaa nauru kun näyttelijä juoksee lavan poikki. Vuoden 2019 Musiikkiprojektin viimeisen näytöksen alkaessa näyttelijät kertaavat mielessään vuorosanojaan vielä viimeisen kerran ennen lavalle astumista. Ensin näytös esitettiin vanhemmille ja ystäville, sen jälkeen kaksi kertaa lukiolle.

Porkkalan lukiossa MU05 rakentaminen lähtee siitä kun kurssilaiset valitsevat tiettyyn teemaan liittyviä kappaleita, joiden ympärille musikaalin käsikirjoitus kootaan. Tällä kertaa kurssilaiset keksivät, että musikaali olisi Dr.Phil ohjelman kaltainen, ’kaikkien suosima viikottainen TV-ohjelma, Dr. Will’. 

Musikaalin juonena on Dr.Willin suosittu tv-ohjelma, jonka pikkujoulun erikoisjaksossa kuullaan kuuden eri henkilön kertomaa tarinaa ihmissuhteiden vaikeuksista. Esimerkiksi erikoisjakson ensimmäinen vieras on keski-ikäinen Päivi, joka kertoo ongelmistaan vaimona. Yksi toinen vieraista on nuori Tommi, joka ujoutensa takia kärsii yksinäisyydestä. 

Liittyivät tarinat jouluun tai ei, ne kaikki salaperäisesti kietoutuvat toisiinsa tavalla tai toisella. Poikkeuksellisesti tässä musikaalissa yleisö pääsi normaalia lähemmäksi hahmoja sekä näkivät pintaakin syvemälle.